Impresszum

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a lehető legalaposabb szakmai munkával szerkeszti folyóiratait, azért, hogy azok minél szélesebb körben tájékoztathassák az oktatás világa iránt érdeklődőket. 

A pedagógustársadalomhoz magazinosabb formában szól az Új Köznevelés havilap, információt nyújtva az aktuális, illetve a jövőben várható, oktatást érintő folyamatokról, interjúkkal és publicisztikákkal színesítve.

Az Új Pedagógiai Szemle elméleti és gyakorlati, tudományos és személyes pedagógiai folyóirat. Aktuális vitákkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, peer-reviewed Tanulmányok rovattal, mindennapi iskolai történetekkel, elemzésekkel, pedagógiához kapcsolódó könyvek szemléjével, illetve nemzetközi kitekintéssel igyekszik megszólítani a tanárokat, kutatókat, és minden iskolaügyben érintett olvasót.

A Könyv és Nevelés a könyvtárak, az irodalom és az olvasás világába kalauzolja olvasóit. A periodikát az OFI Pedagógiai Könyvtár és Múzeumának munkatársai szerkesztik. 

A Mikkamakka az OFI legújabb, irodalmi, kulturális és ismeretterjesztő magazinja, amely évi tíz számmal és külön a pedagógusoknak szóló online tartalommal jelentkezik. 

Már nem a Kiadó gondozásában megjelenő folyóirat:
Az Educatio interdiszciplináris szemle azoknak, akik az oktatás társadalmi összefüggéseit keresik és kívánják megérteni. Évente négy tematikus számmal jelenik meg, melyekben lektorált tanulmányok, kutatási jelentések, recenziók, interjúk olvashatók.

Folyóirataink:

Új Köznevelés
főszerkesztő: Balatoni Kinga Cecília
kozneveles@ofi.hu

Új Pedagógiai Szemle
főszerkesztő: Takács Géza
upsz@ofi.hu

Könyv és Nevelés
főszerkesztő: Csík Tibor
ken@opkm.hu

Mikkamakka
főszerkesztő: Pásztor Csörgei Andrea
online szerkesztő: Besze Barbara
mikkamakka@ofi.hu

 

1143 Budapest, Szobránc utca 6-8.

www.ofi.hu