Mikkamakka

Hamarosan megjelennek folyóirataink

Ezúton tájékoztatjuk olvasóinkat, előfizetőinket, hogy az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének folyóiratai már nyomdai kivitelezés alatt állnak, hamarosan az eddig megszokottakhoz megfelelően juttatjuk el azokat Önökhöz!

Az Új Köznevelés havilap legfrissebb, 1-2. összevont lapszámának témája a szociális érzékenyítés, az Új Pedagógiai Szemle elméleti, gyakorlati és tudományos pedagógiai folyóirat idei 1-2. száma pedig foglalkozik többek között az egész napos iskola programjaival és a gimnáziumi felvételi vizsgával. A Mikkamakka irodalmi, művészeti, kulturális magazinunk ezúttal a barátság témáját járja körbe, a Könyv és nevelés idei első lapszáma pedig egyebek mellett a meseolvasásról és a könyvtárak szerepéről közöl írásokat az információbőség korában.

Újabb jó hír, hogy az Új Köznevelés magazin mostantól 5000 példányban jut el ingyenesen az állami fenntartású köznevelési intézménykbe, illetve a Mikkamakka magazinnal egyetemben frissítésre kerültek a terjesztési listák, így mindkét esetben az aktuális, működő feladatellátási helyekre küldjük a lapokat térítésmentesen.

Emellett tájékoztatnánk az Educatio folyóirat olvasóit, hogy a folyóirat kiadója 2017. január 1-jétől már nem az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A lap régebbi lapszámainak megrendelése korlátozott példányszámban még lehetséges, azonban új előfizetést nem áll módunkban fogadni!

A késésért szíves elnézésüket kérjük, de bízunk benne, hogy annál nagyobb élvezettel veszik kezükbe folyóiratainkat!

Hírek a Mikkamakkától

<p>Hírek a Mikkamakka háza tájáról</p>

Benne vagyunk a tévében! Az Iskolapad című műsor szeptember  14-i adásában (05:28-tól 9:35-ig) látható, hogy a gyerekek hogyan verseltek Dávid Ádám szerkesztő-szerzővel, hogyan zenéltek az Eszter-lánc zenekar két tagjával (Kárász Eszterrel és Molnár Györggyel),  és hogyan kísérleteztek, kézműveskedtek, könyvtotóztak a

Április 25-26-án zajlott le a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny döntője az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum szervezésében. Ezúttal a helyszínt is a Könyves Kálmán körúti könyvtár adta, a „Tündérpalotának” is (joggal) nevezett épületben.

Emléknap az írónő tiszteletére

Velem mindig történik valami - Janikovszky Éva Emléknap a Pesti Magyar Színházban,2016. április 23-án. ​

Janikovszky Éva április 23-án lenne 90 éves.Ebből az alkalomból a Pesti Magyar Színház és a Móra Könyvkiadó közös szervezésében;egész nap a szerző műveivel kapcsolatos programokat kínálunk gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Letölthető a teljes műsor linkje

Lapunk névadója, a többi között a Négyszögletű Kerek Erdő szerzője, idén lenne 80 éves.  A Budapest Bábszínházban 2016. május 2-án rendezett emlékműsor teljes videoanyagának első része itt elérhető. (Második rész:  link)

LEGFRISSEBB SZÁMUNK

LEGFRISSEBB SZÁMUNK

KORÁBBI SZÁMAINK

Korábbi számaink

Megjelent decemberi, ÁLOM számunk!
Reméljük, nem csak

Novemberi számunk témája: a HŐSÖK.

A tartalomból:

A borítón Paulovkin Boglárka illusztrációja

Megjelent és hamarosan

Megjelent az új számunk pdfben, amelynek a témája a Gasztronómia. Van benne Gombóc, gömböc, ehető virág és pókköret, na, meg persze sok jó könyv, mese, játékok, érdekes emberek és vicces rajzok. Jól kifőztük Önöknek, Nektek,  fogyasszák, fogyasszátok egészséggel!

Megjelent a Mikkamakka legfrissebb száma! Témánk: a játék.

A linkre kattintva az egész szám pdf-ben letölthető.

MIKKAMAKKA KLUB

MIKKAMAKKA         KLUB

Egy szuper délelőttöt tölthettünk el Tapolcán a

Szeretettel várunk mindenkit 2016. november 3-án, csütörtökön 10.00-12.00 óra között a következő klubunkba, Tapolcára a Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlegére! A Mikkamakka magazin szerkesztőségén kívül Szabó Lívia is velünk tart, hogy zenés játékokkal színesítse a programot.

Facebook: 

A Mikkamakka első fővárosi klubdálutánja

A Mikkamakka magazin első budapesti klubtalálkozóját a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában tartottuk 2016. június 10-én.

 

A Mikkamakka magazin harmadik klubtalálkozóját Dunaújvárosban tartottuk 2016. március 19-én a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárában. Sokan érdeklődtek a lap és a szórakoztató, tartalmas időtöltést kínáló programok iránt.