Mikkamakka

Hírek a Mikkamakkától

<p>Hírek a Mikkamakka háza tájáról</p>

Benne vagyunk a tévében! Az Iskolapad című műsor szeptember  14-i adásában (05:28-tól 9:35-ig) látható, hogy a gyerekek hogyan verseltek Dávid Ádám szerkesztő-szerzővel, hogyan zenéltek az Eszter-lánc zenekar két tagjával (Kárász Eszterrel és Molnár Györggyel),  és hogyan kísérleteztek, kézműveskedtek, könyvtotóztak a

Április 25-26-án zajlott le a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny döntője az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum szervezésében. Ezúttal a helyszínt is a Könyves Kálmán körúti könyvtár adta, a „Tündérpalotának” is (joggal) nevezett épületben.

Emléknap az írónő tiszteletére

Velem mindig történik valami - Janikovszky Éva Emléknap a Pesti Magyar Színházban,2016. április 23-án. ​

Janikovszky Éva április 23-án lenne 90 éves.Ebből az alkalomból a Pesti Magyar Színház és a Móra Könyvkiadó közös szervezésében;egész nap a szerző műveivel kapcsolatos programokat kínálunk gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Letölthető a teljes műsor linkje

Lapunk névadója, a többi között a Négyszögletű Kerek Erdő szerzője, idén lenne 80 éves.  A Budapest Bábszínházban 2016. május 2-án rendezett emlékműsor teljes videoanyagának első része itt elérhető. (Második rész:  link)

LEGFRISSEBB SZÁMUNK

LEGFRISSEBB SZÁMUNK

KORÁBBI SZÁMAINK

Korábbi számaink

MIKKAMAKKA KLUB

MIKKAMAKKA         KLUB

Egy szuper délelőttöt tölthettünk el Tapolcán a

Szeretettel várunk mindenkit 2016. november 3-án, csütörtökön 10.00-12.00 óra között a következő klubunkba, Tapolcára a Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlegére! A Mikkamakka magazin szerkesztőségén kívül Szabó Lívia is velünk tart, hogy zenés játékokkal színesítse a programot.

Facebook: 

A Mikkamakka első fővárosi klubdálutánja

A Mikkamakka magazin első budapesti klubtalálkozóját a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában tartottuk 2016. június 10-én.

 

A Mikkamakka magazin harmadik klubtalálkozóját Dunaújvárosban tartottuk 2016. március 19-én a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárában. Sokan érdeklődtek a lap és a szórakoztató, tartalmas időtöltést kínáló programok iránt.