Mikkamakka

Hírek a Mikkamakkától

<p>Hírek a Mikkamakka háza tájáról</p>

Benne vagyunk a tévében! Az Iskolapad című műsor szeptember  14-i adásában (05:28-tól 9:35-ig) látható, hogy a gyerekek hogyan verseltek Dávid Ádám szerkesztő-szerzővel, hogyan zenéltek az Eszter-lánc zenekar két tagjával (Kárász Eszterrel és Molnár Györggyel),  és hogyan kísérleteztek, kézműveskedtek, könyvtotóztak a

Április 25-26-án zajlott le a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny döntője az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum szervezésében. Ezúttal a helyszínt is a Könyves Kálmán körúti könyvtár adta, a „Tündérpalotának” is (joggal) nevezett épületben.

Emléknap az írónő tiszteletére

Velem mindig történik valami - Janikovszky Éva Emléknap a Pesti Magyar Színházban,2016. április 23-án. ​

Janikovszky Éva április 23-án lenne 90 éves.Ebből az alkalomból a Pesti Magyar Színház és a Móra Könyvkiadó közös szervezésében;egész nap a szerző műveivel kapcsolatos programokat kínálunk gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Letölthető a teljes műsor linkje

Lapunk névadója, a többi között a Négyszögletű Kerek Erdő szerzője, idén lenne 80 éves.  A Budapest Bábszínházban 2016. május 2-án rendezett emlékműsor teljes videoanyagának első része itt elérhető. (Második rész:  link)

LEGFRISSEBB SZÁMUNK

LEGFRISSEBB SZÁMUNK

Megjelent decemberi, ÁLOM számunk!
Reméljük, nem csak

Novemberi számunk témája: a HŐSÖK.

A tartalomból:

A borítón Paulovkin Boglárka illusztrációja

Megjelent és hamarosan

Megjelent az új számunk pdfben, amelynek a témája a Gasztronómia. Van benne Gombóc, gömböc, ehető virág és pókköret, na, meg persze sok jó könyv, mese, játékok, érdekes emberek és vicces rajzok. Jól kifőztük Önöknek, Nektek,  fogyasszák, fogyasszátok egészséggel!

KORÁBBI SZÁMAINK

Korábbi számaink

Megjelent a Mikkamakka legfrissebb száma! Témánk: a játék.

A linkre kattintva az egész szám pdf-ben letölthető.

MIKKAMAKKA KLUB

MIKKAMAKKA         KLUB

Egy szuper délelőttöt tölthettünk el Tapolcán a

Szeretettel várunk mindenkit 2016. november 3-án, csütörtökön 10.00-12.00 óra között a következő klubunkba, Tapolcára a Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlegére! A Mikkamakka magazin szerkesztőségén kívül Szabó Lívia is velünk tart, hogy zenés játékokkal színesítse a programot.

Facebook: 

A Mikkamakka első fővárosi klubdálutánja

A Mikkamakka magazin első budapesti klubtalálkozóját a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában tartottuk 2016. június 10-én.

 

A Mikkamakka magazin harmadik klubtalálkozóját Dunaújvárosban tartottuk 2016. március 19-én a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárában. Sokan érdeklődtek a lap és a szórakoztató, tartalmas időtöltést kínáló programok iránt.