Pályázatok

2017. december

Összeállította: Iványi-Szabó Rita


Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny

Tárgy: Az Eszterházy Károly Egyetem OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum ebben a tanévben is meghirdeti könyvtárhasználati versenyét, amelynek témája idén a víz. A verseny célja az információs műveltség és azon belül is a könyvtárhasználati eszköztudás, szövegértés, logikus gondolkodás és kreativitás fejlesztése, a könyvtár szeretetének megerősítése. A három forduló során a tanulóknak komplex gyakorlati feladatokat kell megoldaniuk önállóan kiválasztott nyomatott, illetve elektronikus források alapján. A versenyre 7–10. évfolyamos diákok jelentkezhetnek két korcsoportban (7–8. évf., 9–10. évf.). A nevezés ingyenes. A kategóriánkénti első három helyezett kiemelt könyvjutalomban részesül, valamennyi döntőbe jutott diák és felkészítője pedig oklevelet és jutalmat kap, valamint részt vehet a döntő kétnapos szabadidős programjain.
Jelentkezési határidő: 2018. január 19.
Részletek: www.opkm.hu/Bod_verseny

 

Játék és sport a világűrben (diákpályázati felhívás)

Tárgy: A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) a Galaktika és az Űrvilág portálok támogatásával az ENSZ Világűrhét alkalmából pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára. A pályázat témája: Játék és sport a világűrben. „Az emberi létforma alapvető elemei a játék és a testedzés. Ha űrutazó lennél, hol és milyen sportokat űznél? Hogyan őriznéd meg egészségedet testmozgás segítségével a súlytalanságban? Milyen játékokkal szeretnéd tölteni az időt hosszú űrutazások alatt vagy egy idegen bolygó telepeseként? Ilyen és ehhez hasonló témákban várjuk ötleteidet, pályamunkádat!” A pályázatra egyénileg vagy 2–4 fős csapatban lehet nevezni két korcsoportban (11–14 év, 15–18 év), emellett 11–18 éves látássérült diákok jelentkezését is várják a szervezők. A pályázók többféle feladattípus közül választhatnak: fogalmazás, rajz, grafika, poszter stb., Facebook-oldal, blog, weboldal vagy videó készítése. Nyeremények: ingyenes részvételi lehetőség az egyhetes MANT Űrtáborban, látogatás budapesti, űrkutatással foglalkozó intézményben, könyvjutalom.
Jelentkezési határidő: 2018. február 15.
Részletek: www.mant.hu/page.php?page=91

 

Hazai tehetséges, országos versenyeken eredményt elért magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken, a hivatalos magyar csapat nemzetközi tudományos diákolimpiákon, valamint tantárgyi világversenyeken való részvételének támogatása / NTP‑NTMV‑17

Tárgy: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a hazai tehetséges, országos versenyeken eredményt elért magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken, a hivatalos magyar csapat nemzetközi tudományos diákolimpiákon, valamit tantárgyi világversenyeken való részvételének támogatására. Pályázhatnak a hazai köznevelési intézmények. A pályázaton legalább 500 000 Ft, illetve legfeljebb 5 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető, saját forrás biztosítása nem kötelező. A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani az EPER portálon keresztül. 
Jelentkezési határidő: 2018. március 15.
Részletek: www.emet.gov.hu/felhivasok/felhivas18/