Pályázatok

2018. május-június

Összeállította: Földesi Vera

„Kire ütött ez a gyerek?”

Tárgy: A MeseTérKép csapata és a Zsolnay Negyed pályázati felhívása kreatív, alkotó kedvű gyerekeknek és felnőtteknek szól.

„Amíg kicsi voltam és okos és kedves és szép, mindig tudták, hogy kire hasonlítok. (…) Amióta nagy vagyok és nyegle és idétlen, hogy csak ülnek és sóhajtoznak, hogy kire ütött ez a gyerek.” (Janikovszky Éva)
A szervezők olyan pályaműveket várnak, amelyek kapcsolódnak a fenti idézethez, gyerekek-szülők-nagyszülők közötti hasonlóságokról, kapcsolatokról, közös élményekről szólnak, és – lehetőség szerint – generációk közös alkotásaként születnek meg. Alkotói korhatár nincs. Témafeldolgozás: rajz, festmény, montázs, szoborkészítés által vagy a média (fotó, kisfilm) eszköztárának felhasználásával. További megkötés nincs, mert a kreativitásé a főszerep. Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadóra a Szamárfül Fesztiválon, Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben kerül sor 2018. augusztus 19-én. A pályaművekből a fesztivál idejére kiállítást szerveznek.

Határidő: 2018. augusztus 10.
További információ: meseterkep@gmail.com; www.facebook.com/events/1223304334472196Unfake! alkotói pályázat

Tárgy: Vedd észre, leplezd le, mutasd meg! Nézz körül! Mit látsz? Leveszed a hamisat? Vágod az illúziót? Kiszúrod a hazugságot? Érdekel az igazság? A valódit szereted, vagy az igazit? A láthatót vagy az őszintét? A dizájnt vagy a szívből jövőt? A művit vagy a zsigerit? Like vagy love? Ha érdekel az igazság felfedezése, és van mondanivalód arról, hogy mi az, ami hamis, és mi az, ami nem, nevezz be az idei ARC pályázatra, ötletelj és unfake-elj! Mutassuk meg együtt, hogy jobb szembenézni az igazsággal, mint hájdolni vagy kikövetni! Gyere, és képezd le a valóságot szabadon! Az ARC Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft. idén 18. alkalommal rendezi meg az ARC plakátpályázatát és kiállítását. A zsűri által a kiállításra beválasztott pályaműveket óriásplakát (504 × 238 cm) formátumban állítják ki. A pályamunkákat a megadott technikai paramétereknek megfelelően kell leadni. Pályázni kizárólag online módon lehet, az ARC Nonprofit Kft. hivatalos honlapján.

Határidő: 2018. július 10.
Részletek: arcmagazin.huÓvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztése

Tárgy: Magyarország Kormányának felhívása a család- és gyermekjóléti központok, az általuk kiszerződött feladatellátó szolgáltatók vagy az általuk létrehozott konzorciumok számára szól. A projekt átfogó célja az óvodás és iskolás gyermekek és fiatalok szociális jólétének, életminőségének javítása az óvodai és iskolai szociális segítés feladatellátás feltételeinek megteremtésével, szakmai tartalmának, a fenntartásához és rendszerszerű elterjesztéséhez szükséges humán- és pénzügyi források meghatározásával. Az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység eszköztárának kialakítása, adaptálása kialakításának programja az adott intézményen belül felmerült problémáknak, a helyi viszonyoknak megfelelően történik. A program magában foglalja a szolgáltatás nyújtásának megtervezését, szervezését, a tevékenység kialakítását adott intézményre vonatkoztatva, ideértve a szolgáltatást nyújtó szakemberek biztosítását. Cél a köznevelési intézmények és a család- és gyermekjóléti szolgáltatások közös eljárásrendjének kialakítása.

Határidő: 2018. szeptember 12.
Részletek: bit.ly/2N4fxg5; bit.ly/2tEW9hE