Mikkamakka

FELHÍVÁS

A Mikkamakka magazin az eddig megszokott, nyomtatott változatban már nem jelenik meg, azonban új felületen, a http://www.tantrend.hu/mikkamakka oldalon várjuk olvasóinkat. A folyóiratban korábban megjelent cikkekből, szépirodalmi szövegekből szemezgetünk, illetve új cikkekkel is készülünk, illetve valamennyi meséhez, vershez számos feladatot, játékot, foglalkozástervet készítünk, ezzel is színesebbé téve szövegeink órai vagy esetleg otthoni, szabadidőben történő feldolgozását.

Bízunk abban, hogy a könnyebb elérhetőség, a változatos feladatok segítik majd, hogy minél szélesebb körben váljék elérhetővé a tanítási gyakorlatban is a minőségi kortárs és klasszikus gyerekirodalom. Reméljük, hogy oldalunk eddigi látogatói is szívesen olvasgatják majd cikkeinket, mint ahogy azt is, hogy a Mikkamakka hűséges olvasói is sok érdekes, hasznos, izgalmas írással találkoznak ott, és rendszeres, visszatérő látogatókká válnak! Régebbi lapszámaink a továbbiakban is megtalálhatóak lesznek oldalunkon, illetve papír alapon is megrendelhetőek.

Jó böngészést, olvasást, kellemes időtöltést kívánunk mindnyájuknak!

Hírek a Mikkamakkától

<p>Hírek a Mikkamakka háza tájáról</p>

Benne vagyunk a tévében! Az Iskolapad című műsor szeptember  14-i adásában (05:28-tól 9:35-ig) látható, hogy a gyerekek hogyan verseltek Dávid Ádám szerkesztő-szerzővel, hogyan zenéltek az Eszter-lánc zenekar két tagjával (Kárász Eszterrel és Molnár Györggyel),  és hogyan kísérleteztek, kézműveskedtek, könyvtotóztak a

Április 25-26-án zajlott le a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny döntője az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum szervezésében. Ezúttal a helyszínt is a Könyves Kálmán körúti könyvtár adta, a „Tündérpalotának” is (joggal) nevezett épületben.

KORÁBBI SZÁMAINK

Korábbi számaink

MIKKAMAKKA KLUB

MIKKAMAKKA         KLUB

Egy szuper délelőttöt tölthettünk el Tapolcán a

A Mikkamakka első fővárosi klubdálutánja

A Mikkamakka magazin első budapesti klubtalálkozóját a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában tartottuk 2016. június 10-én.

 

A Mikkamakka magazin harmadik klubtalálkozóját Dunaújvárosban tartottuk 2016. március 19-én a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárában. Sokan érdeklődtek a lap és a szórakoztató, tartalmas időtöltést kínáló programok iránt.