Új Pedagógiai Szemle

Felhívás

Az Új Pedagógiai Szemle átmenetileg az eddig megszokott, nyomtatott változatban nem jelenik meg, azonban a folyóirat korábbi lapszámait, cikkeit továbbra is megtalálhatják oldalunkon, illetve azok papír alapon is megrendelhetőek.

Jó böngészést, olvasást, kellemes időtöltést kívánunk mindnyájuknak!

Az Új Pedagógiai Szemle az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet folyóirata, szakmai közreműködő a Magyar Pedagógiai Társaság. Peer-reviewed Tanulmányok rovattal, kutatói és tanári beszámolókkal, határainkon túli neveléstudományi kitekintéssel, színházi és könyvkritikákkal, konferenciabeszámolókkal, vitákkal kíván fórumot biztosítani pedagógusok és oktatáskutatók számára.

 

Elérhetőségek:

1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., III. emelet/100A szoba
Postacím: 1581 Budapest, Pf. 14
E-mail: upsz@ofi.hu
Telefon: +3630/789-45-28 (Veszprémi Attila, szerkesztő)

Részletező vélemény (1-től 7-ig)

 

A téma aktualitása, relevanciája, érdekessége

A tanulmány valós pedagógiai problémával foglalkozik? Kellőképpen feltárja az adott probléma mélységeit? Naprakész a szerző az adott témában, nincs-e olyan fontos fejlemény, amely kimaradt a dolgozatból?

Az Új Pedagógiai Szemle publikációs stílusa az APA nemzetközi stílust (vagyis az Amerikai Pszichológiai Társaság hivatkozási stílusát) követi. Irányadónak tekintjük a Magyar Pedagógia c. folyóiratot, amely főleg a magyar és angol nyelv eltérő sajátosságai miatt néhány eltérő szabályt fogalmazott meg a hivatkozások formáját illetően. Az alábbiakban felsoroljuk az ÚPSZ hivatkozási formájának fontosabb tudnivalóit. Részletesebb útmutatásért kérjük, tekintse meg a Magyar Pedagógia, vagy az APA Style Guide honlapját.